Wat gebeurt er als je zelf aan de slag gaat met de filosofie waar je in gelooft? De filosofie waarvan je andere bedrijven en organisaties wil overtuigen? De filosofie met een andere aanpak om nieuwe collega’s te vinden. Niet langer vissen in hetzelfde vijvertje. Dan is het zoekt en gij zult vinden.

Dit blog is eigenlijk een succescase. Een succescase van onszelf (van Booosters for Jobs voor Booosters). Niet om onszelf een schouderklopje te geven, maar als bewijs om aan te tonen dat onze aanpak werkt. Kersverse Booosters-collega Bernie is in dit blog aan het woord. Hij vertelt hoe hij bij Booosters terecht is gekomen. Wat maakte voor hem hét verschil?

Hoe het begon

Bernie: “Nee, dit is geen ‘wij van WC eend adviseren WC eend’-verhaal. Het is een open en eerlijk verhaal over hoe ík de werkwijze van Booosters for Jobs heb ervaren. Als latent werkzoekende. Past dat even goed bij de slogan van Booosters: #durftedelen.

Voor het begin van het verhaal moeten we terug naar februari van dit jaar. Horizontaal liggend op de bank. Scrollend door de vele berichten op social media. Nog maar weer eens Instagram openen. Is er al iets bijzonders te zien? Nee. Even een kijkje nemen op Facebook. Misschien is er in die ene minuut dat ik niet heb gekeken nog wat nieuws verschenen. Ik kom wederom bedrogen uit. Dan nog maar even LinkedIn checken. Ik scroll snel door mijn tijdlijn. Weer niets nieu.. Hé!

Een post van Booosters. Het bericht begint als volgt: 

“Ben jij toe aan de volgende stap in jouw (online marketing)carrière? Weet jij als geen ander hoe je bedrijven kunt helpen met groeien? Wil jij… STOP! ❌”

Mijn interesse is gewekt. Stop? Waarom? Ik wil juist verder lezen! Dus dat deed ik. Uit nieuwsgierigheid. Zomaar, omdat ik toch al op de bank lag te niksen.

Ik was niet op zoek naar een andere baan, maar werd toch getriggerd

Wat gebeurde er toen?

Ik moest nadenken. Denken, denken, denken. Hoe kan het dat deze ‘vacature’ mij zo raakt? Hoe kan het dat ik de de vacaturetekst de volgende dag nog eens wilde lezen? Staat er nou echt dat er een wall of shame op kantoor is met (oncharmante) foto’s van alle collega’s?

Het antwoord kwam precies een dag later.

De vacaturetekst van Booosters benoemde precies die punten die ik belangrijk vind. Deze punten zorgen ervoor dat ik plezier heb in mijn werk: 

  • Ruimte voor persoonlijke ontwikkeling.
  • Tijd voor een (niet gerelateerd) praatje.
  • Samenwerking.
  • Uitdaging.
  • Slechte humor (en uit ervaring weet ik inmiddels dat het hele slechte humor is). 
  • Alle andere niet-werkgerelateerde werkzaamheden die beschreven werden.
  • Om over het gebruik van de gifjes nog maar te zwijgen…

Het gekke is, dat ik destijds niet eens écht op zoek was naar een nieuwe baan. Ik pakte werkzaamheden op die ik leuk vond, zat op mijn plek en haalde voldoening uit hetgeen wat ik deed. En toch heb ik de keuze gemaakt om een berichtje te sturen om mijn interesse te tonen in deze vacature. De rest is geschiedenis. 😉

Ik, en vele andere latent werkzoekenden, word niet getriggerd door een zin als: “Jij gaat aan de slag met het opstellen van mailings” of “Jouw werkzaamheden zijn als volgt…”. Zeg nou zelf, ik als (destijds) marketing- en communicatiemedewerker en andere (online) marketeers weten heus wel wat Google Ads, Mailchimp, SEO, linkbuilding en contentmarketing inhouden. En daarbij zou het een beetje gek zijn als ik mij níét bezig zou houden met deze werkzaamheden wanneer ik bij een online marketingbureau aan de slag ga. Dat is een beetje als: “Als lasser ga je aan de slag met laswerkzaamheden.” Tjah, dat spreekt voor zich!

Nu zijn we ruim 4 maanden verder…

En schrijf ik staand dit blog (want ja; zit-sta bureau, zoals beloofd in de vacaturetekst!). Zonder twijfel kan ik zeggen dat ik de juiste keuze heb gemaakt. Naast de leuke werkzaamheden die ik oppak voor onze klanten, hangt mijn foto inmiddels ook al aan de wall of shame, speel ik de nodige potjes tafelvoetbal en staat de fotomap in mijn iPhone vol met de meest slechte memes van het internet. 

Maak het verschil en vind jouw nieuwe collega

Wat ik met dit blog wil zeggen? Doe het als bedrijf of organisatie eens anders dan anderen.

Laat zien wat je echt te bieden hebt, niet waar je toekomstige collega precies mee bezig gaat. Dat zit ‘m juist vaak in de kleinste dingen: een extra potje tafelvoetbal op vrijdagmiddag of de mogelijkheid om op dinsdagochtend een kwartiertje later te binnen, omdat je eerst een uurtje wilt sporten. Of dat je terechtkomt in een hecht team bestaande uit collega’s die het fijn vinden om iedere dag een half uurtje bij te kletsen en die graag samenwerken om de beste resultaten te behalen. 

Wat de werkzaamheden verder precies inhouden leg je later wel uit, tijdens een persoonlijk gesprek.

Hiermee maak je als bedrijf of organisatie écht het verschil.”

Side note: ontdek nu ook zélf hoe het werken bij Booosters is

Na het typen van dit blog moest Bernie razendsnel verder met zijn online marketingwerkzaamheden. We zijn bij Booosters namelijk best wel druk. Zo druk, dat we opnieuw op zoek zijn naar versterking van ons team. Ben jij: 

  • Een online marketeer of;
  • Een senior online marketingconsultant of;
  • Een copywriter?

Dan kun jij de nieuwe hoofdrolspeler in dit verhaal zijn. We maken graag kennis met je om te kijken hoe we elkaar verder kunnen helpen. Stuur ‘gewoon’ een mailtje naar calvin@booosters.nl. Daar hoef je geen CV of motivatie aan toe te voegen (duurt lang, komt later wel). Hopelijk tot snel 🙃 #eindesidenote

Booost jouw vacatures

Ben je geïnspireerd geraakt door dit blog van Bernie? Klaar om op te vallen met jouw vacature? Neem contact met ons op. Dan kijken we samen hoe we aan de slag gaan.