Stel, je bent een hovenier en je overweegt om over te stappen naar een andere werkgever. Een logische stap is dan om de website van die potentiële nieuwe werkgever eens grondig onder de loep te nemen. Je zit namelijk met een aantal vragen: “hoe is het om voor deze werkgever te werken?”, “welke mensen werken hier nog meer (en hoe ervaren zij dat)?” en “wat is de cultuur bij dit bedrijf en pas ik daarbij?”. De antwoorden op deze (en meer) vragen, helpen bij het krijgen van een goede eerste indruk van je potentiële nieuwe werkgever. En die eerste indruk bepaalt of jij de volgende stap neemt in jouw candidate journey.

Potentiële kandidaten zijn dus op zoek naar antwoorden. Die antwoorden kun je geven op een aparte werken-bij website. Dat heeft verschillende voordelen. In dit blog leggen we het uit.

Een goede indruk is allesbepalend

Wanneer een potentiële kandidaat overweegt om een overstap naar een nieuwe werkgever te maken, bevindt hij (of zij) zich midden in de candidate journey. Hij is de See-fase, waarin bewustwording centraal staat, inmiddels voorbij. Het is echter nog te vroeg voor de Do-fase: de fase waarin een potentiële kandidaat daadwerkelijk actie onderneemt. We kunnen dus stellen dat deze kandidaat zich in de Think-fase bevindt, waarbij hij aan het oriënteren en vergelijken is. Via een (social) advertising-campagne heeft hij misschien al eens kort kennisgemaakt met jouw bedrijf. Nu is hij op zoek naar meer informatie en wil hij een goede indruk krijgen. Je snapt: dit is voor jou hét moment om deze potentiële kandidaat te overtuigen van het feit dat werken bij jouw bedrijf de juiste keuze is!

Met een aparte werken-bij website ben in je in staat om een goede eerste indruk te geven. Je kunt de focus geheel leggen op wat het werken bij jou zo leuk maakt, met als doel: openstaande vacatures invullen. Op een reguliere/corporate website is dat veel lastiger. Die website dient namelijk andere doelen. Bijvoorbeeld het werven van nieuwe klanten of het behouden van bestaande klanten.

Laat zien wie je bent en waar je voor staat

Op een aparte werken-bij website heb je alle ruimte om jezelf van je beste kant te laten zien. Benut die ruimte en maak gebruik van storytelling! Hoe is het bedrijf ontstaan? Wat ging er goed en wat ging er mis? Hoe ben je aanbeland waar je nu bent? Weid uit over zaken die je belangrijk vindt en waar je voor staat (kernwaarden). Maak er een sterk verhaal van. Pas op met woorden als visie en missie: dan klinkt het al snel een beetje duf. 

Vertel ook zeker meer over de bedrijfscultuur. Hoe is het om bij jou te werken? Wat kunnen toekomstige medewerkers verwachten? Kortom: waarom zouden ze bij jou moeten solliciteren en niet bij een andere werkgever?

Op deze manier kunnen potentiële kandidaten een goede afweging maken: passen jullie bij elkaar, of niet? Op deze manier kun je ook voorkomen dat er kandidaten solliciteren die niet bij jouw cultuur passen.

Beelden zeggen meer dan woorden

Als je bezig gaat met een eigen werken-bij website en bovenstaande tips uitwerkt, zul je tot de conclusie komen dat je een hoop te vertellen hebt. En dat hoeft natuurlijk niet allemaal in tekst. Maak gebruik van foto’s en video’s om je verhaal te versterken. Geef de microfoon bijvoorbeeld aan je collega’s en laat potentiële kandidaten alvast met hen kennismaken. Dit is sowieso een goed plan, want het is authentiek. Het zal daarom ook meer indruk maken.

Gebruik zoveel mogelijk eigen materiaal. Stockfoto’s zijn misschien goedkoper en sneller, maar er wordt ook gemakkelijk doorheen geprikt. Een potentiële kandidaat dan nog overtuigen om bij jou te solliciteren, is heel erg moeilijk.

Alle voordelen voor een werken-bij website nog even op een rijtje

  • Met een werken-bij website raken potentiële kandidaten niet ‘verdwaald’ op jouw reguliere website (die een heel ander doel heeft).
  • Geef potentiële kandidaten een goede eerste indruk van jouw bedrijf. 
  • Laat zien wie je bent en waar je voor staat (kernwaarden).
  • Vertel meer over je bedrijfscultuur en werf kandidaten die hier ook bij passen.
  • Maak indruk door medewerkers te laten vertellen hoe zij het werken bij jouw bedrijf ervaren.
  • Voor grote bedrijven is er met een werken-bij website ruimte voor alle afdelingen en type vacatures.

Jouw werken-bij website

Ga je na het lezen van dit blog aan de slag met een eigen werken-bij website? Leuk! We denken graag met je mee over sterke (vacature)pagina’s die ervoor zorgen dat jij in contact komt met potentiële kandidaten.

Heb jij al een eigen werken-bij website en zijn de voordelen die we in dit blog noemen jou al lang bekend? Ook dan kunnen we samen aan de gang, bijvoorbeeld met conversieoptimalisatie of een gerichte wervingscampagne.